Στα Όνειρα της Φαντασίας IV

το Τέλος
Πάρε μέρος

Στα Όνειρα της Φαντασίας IV: το Τέλος

Δικαιώματα των διηγημάτων σε μία ανθολογία! Αυτό που, αν και στο εξωτερικό είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα ακόμη δυστυχώς είναι ένα όνειρο. Και τι είναι ένα όνειρο, αν δεν προσπαθήσεις να το κάνεις πραγματικότητα; Μετά από τρεις ανθολογίες και κάτω από δύσκολες συνθήκες μετρήσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. 

Ο μόνος λόγος που ανακοινώνουμε θεματικά βιβλία είναι για να μπορέσουμε να χειριστούμε καλύτερα τα διηγήματα. Δεν θέλουμε αυτό να περιορίσει τη φαντασία σας. Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να μη χρειάζεται καν κάτι τέτοιο. Απλά, να λαμβάνουμε τα διηγήματά σας και να τα οργανώνουμε σε βιβλία.

Το θέμα αυτής της 4ης ανθολογίας, λοιπόν, είναι το ΤΕΛΟΣ. Οριστικό ή όχι. Ο Θάνατος ή η καταστροφή. Προσωρινά ή απλά η οριστική διαγραφή. Για κάθε θρησκεία, για κάθε φιλόσοφο, για κάθε έναν  από εμάς το Τέλος ορίζεται διαφορετικά.  Ή μήπως είναι απλά μια νέα αρχή; Από εσάς εξαρτάται. 

Πείτε μας τις ιστορίες σας και γίνετε κι εσείς μέρος των Ονείρων μας.  

  Όροι συμμετοχής:

 • Διηγήματα θα γίνονται δεκτά μέχρι τις 31/12/2022 στις 23.59!
 • Να έχετε Φαντασία!
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Άλλωστε είπαμε στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά περιοδικά που το κάνουν πάνω από 100 χρόνια!
 • Η αποστολή αυτών πρέπει να γίνει στο fantasy@allbooks.gr ή απλά το διήγημα πρέπει να φτάσει σε εμάς με οποιοδήποτε αποδεκτό τρόπο: Fb, mail, γράμμα, δέμα, ταξιδιωτικό περιστέρι… Απλά προσέξτε τους δράκους μας! 
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζόμενου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση, email κ.λπ.).
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν έκταση μεταξύ 2.500 και 5.500 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx) ή Open Office (odt). Οπότε τελικά το ταξιδιωτικό περιστέρι δεν ήταν καλή ιδέα! Παρόλα αυτά, όπως έχετε ήδη διαπιστώσει από τις προηγούμενες ανθολογίες μας, δεν είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτά τα όρια. Άλλωστε τα γκόμπλινς μας δεν ξέρουν να μετράνε! 
 • Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει όσα διηγήματα θέλει, μα στο κάθε βιβλίο θα συμμετέχει μόνο με ένα.
 • Οι συγγραφείς θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την πατρότητα του διηγήματός τους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. 
 • Οι συγγραφείς εκχωρούν στον εκδοτικό, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο. Διατηρούν παρόλα αυτά τα πλήρη δικαιώματα του διηγήματός τους.
 • Οι συμμετοχές ανηλίκων γίνονται δεκτές, θα πρέπει όμως να δηλωθεί στο βιογραφικό του συμμετέχοντα με την αποστολή του διηγήματος.
 • Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους θα λάβουν ως οικονομικό αντάλλαγμα 25 Ευρώ για τις πωλήσεις των πρώτων 150 αντιτύπων και θα μοιραστούν το 20% από τις πωλήσεις για κάθε επόμενο. Επίσης θα λάβουν ένα (1) δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου ο καθένας. Ένα μικρό ποσό, μα μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, αυτό σημαίνει περίπου 20 Ευρώ κάθε 100 βιβλία για κάθε συγγραφέα. Είδαμε και άλλους να ακολουθούν τα βήματά μας και χαιρόμαστε γι’ αυτό.  Άλλωστε πρωτοπόρος είναι αυτός που κάνει ένα βήμα για να ακολουθήσουν και άλλοι. Αλλιώς απλά έχει χαθεί στο άγνωστο.

Pin It on Pinterest