Πολεμικές Ιαχές

Το 1ο βιβλίο της σειράς “Στα Όνειρα της Φαντασίας”

Πολεμικές Ιαχές

Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο «Πολεμικές Ιαχές». Πολεμιστές και πολεμίστριες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, φανταστικοί ή υπαρκτοί περιμένουν να διηγηθεί κάποιος την δική τους ιστορία. Αναμένουμε τα δικά σας διηγήματα (2500 με 5500 λέξεων) ως τις 21 Δεκεμβρίου 2019 με την ελπίδα να κερδίσουμε αυτόν τον «πόλεμο».

Δικαιώματα των διηγημάτων σε μία ανθολογία! Αυτό που, αν και στο εξωτερικό είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα ακόμη δυστυχώς είναι ένα όνειρο. Και τι είναι ένα όνειρο, αν δεν προσπαθήσεις να το κάνεις πραγματικότητα; Αφού λοιπόν σκεφτήκαμε αυτά στον εκδοτικό Allbooks, αποφασίσαμε πως, όταν ο συγγραφέας θέλει να μας προσφέρει το κείμενό του, πρέπει ΚΑΙ να αμειφθεί γι’ αυτό. Έτσι, από την στιγμή που θα επιλέξουμε να μοιραστούμε αυτό το κείμενο με τους αναγνώστες των βιβλίων μας ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ το κείμενο που με κόπο, πνευματικό μα και υλικό, εκείνος έγραψε.

Το ποσό που μπορούμε να προσφέρουμε για κάθε διήγημα είναι 25 Ευρώ. Ένα μικρό ποσό, μα μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλα από τον εκδοτικό μας – σίγουρα – μα και από άλλους.  Άλλωστε πρωτοπόρος είναι αυτός που κάνει ένα βήμα για να ακολουθήσουν και άλλοι. Αλλιώς απλά έχει χαθεί στο άγνωστο.  Αυτό το ποσό ισχύει για τα πρώτα 150 αντίτυπα του βιβλίου. Μετά οι συγγραφείς θα μοιράζονται το 20% των πωλήσεων. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, αυτό σημαίνει περίπου 20 Ευρώ κάθε 100 βιβλία για κάθε συγγραφέα.

Στην αρχή, και για να μπορέσουμε να χειριστούμε καλύτερα τα διηγήματα, αποφασίσαμε να ανακοινώνουμε θεματικούς διαγωνισμούς, παρόλο που η λέξη και μόνο (πόσο μάλλον η έννοια) του διαγωνισμού περιορίζει τη φαντασία. Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να μην χρειάζεται καν κάτι τέτοιο. Απλά να λαμβάνουμε τα διηγήματά σας και να τα οργανώνουμε σε βιβλία.

Πρώτο θέμα λοιπόν, όπως ανακοινώσαμε ήδη, είναι οι πολεμιστές και οι πολεμίστριες που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Πείτε μας τις ιστορίες τους και γίνετε κι εσείς μέρος στο ξεκίνημα της ιστορίας που γράφεται.

  Όροι συμμετοχής:

  • Να έχετε Φαντασία!
  • Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Άλλωστε είπαμε στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά περιοδικά που το κάνουν πάνω από 100 χρόνια!
  • Η αποστολή αυτών πρέπει να γίνει στο fantasy@allbooks.gr ή απλά το διήγημα πρέπει να φτάσει σε εμάς με οποιοδήποτε αποδεκτό τρόπο: Fb, mail, γράμμα, δέμα, ταξιδιωτικό περιστέρι… Απλά προσέξτε τους δράκους μας!
  • Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζόμενου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση, email κ.λπ.).
  • Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν έκταση μεταξύ 2.500 και 5.500 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx) ή Open Office (odt). Οπότε τελικά το ταξιδιωτικό περιστέρι δεν ήταν καλή ιδέα!
  • Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει όσα διηγήματα θέλει, μα στο κάθε βιβλίο θα συμμετέχει μόνο με ένα.
  • Οι συγγραφείς θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την πατρότητα του διηγήματός τους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
  • Οι συγγραφείς εκχωρούν στον εκδοτικό, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο. Διατηρούν παρόλα αυτά τα πλήρη δικαιώματα του διηγήματός τους.
  • Οι συμμετοχές ανηλίκων γίνονται δεκτές, θα πρέπει όμως να δηλωθεί στο βιογραφικό του συμμετέχοντα με την αποστολή του διηγήματος.
  • Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους θα λάβουν ως οικονομικό αντάλλαγμα 25 Ευρώ για τις πωλήσεις των πρώτων 150 αντιτύπων και θα μοιραστούν το 20% από τις πωλήσεις για κάθε επόμενο. Επίσης θα λάβουν ένα (1) δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου ο καθένας.

Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,

Εκδόσεις Allbooks

Website: www.allbooks.gr

Email: fantasy@allbooks.gr

Τηλέφωνο: 2311 115800

Διεύθυνση: Βεροίας 5

Pin It on Pinterest