Εκδόσεις Allbooks

χρηστοσ κεσκινησ: beer-o quest

Πόση φαντασία μπορεί να κρύβει ένα ποτήρι γεμάτο αφρώδη μπύρα; Αρκετή ώστε να γεννηθεί μια ολόκληρη ιστορία περιπέτειας!

Οι σελίδες που ακολουθούν είναι επικίνδυνα μεθυστικές, καθώς είναι νοτισμένες με αστείρευτη δόση χιούμορ, τρόμου, αγωνίας, περιπέτειας και γλυκόπιοτης ξανθιάς – ή δυνατής μαύρης – μπύρας. Πρόκειται να διαβάσετε το ταξίδι μιας αλλόκοτης παρέας που θα σας συναρπάσει με την εφευρετικότητα αλλά και την ανθρωπιά της. Μια φιλία που θα δοκιμαστεί από τις πιο σατανικές δυνάμεις, θα σκληραγωγηθεί στα πιο άγρια μέρη, θα μαγευτεί από τους πιο γοητευτικούς ανθρώπους, θα αγαπήσει, θα μισήσει, θα αλλάξει αλλά, το κυριότερο, θα διδάξει.

Η κινητήρια δύναμη αυτής της ιστορίας είναι η μπυ… ε, και όμως, όχι. Είναι η φιλία, η αγνή ιδέα της ομάδας και της συντροφικότητας. Σκοπός είναι να μας θυμίσει πως οι σωστοί φίλοι μπορούν να σε στηρίξουν στα δύσκολα, όταν έχεις χάσει τον δρόμο σου, την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, την πίστη σου στον εαυτό σου. Ποιος δεν θα ήθελε για φίλο του έναν ξεροκέφαλο βάρβαρο, έναν πανούργο μάγο, ένα τετραπέρατο ξωτικό και έναν μελωδικό βάρδο; Εδώ, θα τους βρείτε όλους αυτούς, και ακόμα περισσότερους, και θα πιστέψετε ξανά στην μαγεία.

Δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω τον αγαπημένο μου χαρακτήρα, διαβάζοντάς τους βρήκα σε όλους ένα κομμάτι που με κέρδισε. Ίσως, για συναισθηματικούς καθαρά λόγους, να δέθηκα λίγο περισσότερο με τον μάγο. Σας συνιστώ όμως, dndάδες, να διαβάσετε χωρίς παρωπίδες τις αφηγήσεις των ηρώων, χωρίς εμπάθειες ή συμπάθειες εξαιτίας προσωπικών… εμπειριών. Αν και είναι ορατό με την πρώτη ματιά ποιος είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας του συγγραφέα, δεν μπορώ παρά να θαυμάσω το γεγονός ότι δεν αδικεί κανένα από τα υπόλοιπα πλάσματα που δημιούργησε. Πιστός και ο ίδιος στο ιδανικό της φιλίας, φροντίζει οι ήρωές του να γίνονται υπόδειγμα ιπποτισμού και γενναιότητας.

Τι νόημα θα είχε όμως μια οποιαδήποτε ιστορία χωρίς τον έρωτα; Μπύρα χωρίς λυκίσκο γίνεται; Και αν γίνεται, πίνεται; Αποφεύγοντας δεξιοτεχνικά το «μελό», το στοιχείο του έρωτα έχει την ίδια ένταση  που ‘χει και ο λυκίσκος σ’ ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας – είναι αυτό που κάνει την κάθε γουλιά μοναδική. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλευρες και αυτή τους την πολυπλοκότητα επιδιώκει ν’ αποτυπώσει ο Κεσκίνης στις επόμενες σελίδες.

Γεμίστε λοιπόν ένα ποτήρι με την αγαπημένη σας μπύρα, καθίστε αναπαυτικά γιατί μας περιμένει μεγάλη περιπλάνηση και αφεθείτε σ’ έναν κόσμο όπου η μαγεία, η φαντασία και η περιπέτεια είναι απλές, καθημερινές συνήθειες. Ας πιούμε στην ελπίδα ενός τέτοιου κόσμου!

Ιλέην Ρήγα
Δημιουργός της Nyctophilia.gr

Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη.

Ουμπέρτο Έκο, 1932-2016, Ιταλός συγγραφέας

Pin It on Pinterest